Serie Singelparkpoorten geplaatst

11

De afgelopen dagen is een hele serie Singelparkpoorten geplaatst die elk een deel van de Singelparkroute markeren. In april vorig jaar werd de eerste parkpoort onthuld bij Museum Volkenkunde. Nu wordt de serie dus compleet gemaakt.

Op zaterdag 16 februari houden de Vrienden van het Singelpark een midwinterborrel in de Kweektuin van het Singelpark. De Kweektuin moet weg van de huidige plek op het Stationsplein om plaats te maken voor de verdere herontwikkeling van het gebied. De afgelopen tijd zijn daarom al de nodige bomen, struiken en planten van de Kweektuin overgebracht naar een definitieve plek in het Singelpark zelf.

Sneeuwpeer
Een van de bomen die afgelopen tijd zijn overgebracht van de Kweektuin naar het Singelpark is deze Sneeuwpeer. Een bijzondere boom die bij de opening van de Kweektuin op 5 april 2013 aan de Vrienden van het Singelpark werd geschonken door Paul Keßler, de Prefect van de Leidse Hortus Botanicus.

Het stekje komt van een sneeuwpeer uit 1816 en is inmiddels uitgegroeid tot een flinke peer. Hij kreeg een plekje in het Singelpark bij de Plantage.

 

(Foto: Rinny Kooi).

 

Delen

11 reacties

  1. Niets zegt zo duidelijk ‘PARK’ dan een uit plaatstaal gefiguurzaagde afbeelding van hetgeen een paar meter verderop in grote getalen in levende lijve aanwezig is.

    • Nu bent u zelf toch niet duidelijk. De min of meer eendere gefiguurzaagde afbeeldingen “zeggen” niets. Elk bevat echter een woord dat hun precieze plek markeert, ‘Plantsoen’ bijvoorbeeld. Hun eenvormigheid verbindt ze als “Singelparkpoorten”. Ik heb me er niet in verdiept maar mogelijk valt dit onder de noemer “stadsverfraaiing” of is de Singelparkroute beoogd een route voor dagjestoeristen. De Leidenaar behoeden voor verdwalen lijkt me niet eerste oogmerk, noch aanduiden van het voor de hand liggende (vergelijk een uit plaatstaal gefiguurzaagde afbeelding met het woord ‘HIER’, overal te plaatsen en daar – een mirakel! – correct de precieze locatie aanduidend).

  2. ONTZETTEND LELIJK en volkomen overbodig! Misschien nog net handig om mijn fiets met een kettingslot aan vast te zetten. Geldsmijterij waar niemand om gevraagd heeft toch? Moet nou overal een paaltje, bordje of dingetje komen te staan?

  3. Wat een gekke geldverslindende plannetjes allemaal in Leiden de laatste tijd… Mag wat kosten. En zo te zien niet hufter proof… Dus volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe prijzen… Waanzin…

  4. Misschien kunnen ze hier die duurzame plantenzakken aan hangen. Of hangen die bij iemand thuis. Of werkten ze niet? Kosten:???

  5. Fred Beerenfenger op

    Het nieuwe jaar is nog niet zo gek oud! Maar wat zijn we weer aan het zeuren om niet een ander woord te gebruiken. Goed plan en wordt mooi! Mede door inzet omwonenden. Mooi voorbeeld: terrein voormalige Morspoortkazerne.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline