Dorp omarmt ‘Terug naar Oegstgeest’ officieel als nieuwe slogan

6

Oegstgeest gaat het dorp voortaan op de kaart zetten met de alom bekende slogan ‘Terug naar Oegstgeest’ naar het beroemde boek van de in het dorp geboren schrijver Jan Wolkers. Dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt maakte dat gisteravond bekend tijdens de tweede editie van OEGST!Live in het Dorpscentrum aan de Lijtweg..

IJsbrand Terpstra sprak over de nieuwe oude slogan met dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt van Dorpsmarketing Oegstgeest.

De zin werd in de volksmond al langer gebruikt om het dorp te promoten, maar sinds gisteravond heeft de uitroep ook een officiële status. “De slogan heeft al meer dan negentig procent naamsbekendheid, die moeten we nu gaan vullen met mooie evenementen”, zegt Van der Jagt. Op het podium zegde wethouder Matthijs Huizing toe dat de slogan ook door de gemeente gebruikt gaat worden. “Mijn enorme complimenten voor wat jullie gedaan hebben, natuurlijk gaan wij meedoen.”

 

Delen

6 reacties

  1. Hoe komen ze erop hè….? Knap hoor. Je kunt wel merken dat het een dorp van hoger opgeleiden is 🙂

    • Tsja …. helemaal waar. Maar staat Oegstgeest ook niet bekend om haar willekeurige uitgave patroon …. Veel naar interims en “deskundigen” en weinig naar wie het nodig heeft. Een angstaanjagend elitair beleid..

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline