Leids Levensbeschouwelijk Platform deelt weer compassiesoep uit op Tweede Kerstdag

Op Tweede Kerstdag wordt voor de vierde keer op rij op het Stationsplein van Leiden ‘compassiesoep’ uitgedeeld aan voorbijkomende reizigers. Het is een initiatief van het Leidse Levensbeschouwelijk Platform, een overlegorgaan waar vertegenwoordigers van religies en levensbeschouwingen regelmatig samenkomen, raakvlakken bespreken en zo mogelijk gezamenlijk actie ondernemen.

Het uitdelen van warme soep op een koude winterdag is zo’n actie die symbool staat voor compassie of mededogen die ten grondslag ligt aan alle religieuze, ethische en spirituele tradities. Op het Stationsplein delen vrijwilligers van diverse richtingen hun zelfgemaakte soep uit vanuit een echte soepbus.

Het begrip compassie heeft wereldwijd veel aandacht gekregen door de opstelling van het ‘Handvest voor Compassie’ (Charter of Compassion) door de Engelse hoogleraar Karen Armstrong. Volgend jaar, in november 2019, is het tien jaar geleden dat de gemeente Leiden dit handvest heeft ondertekend en daarmee compassie als kernwaarde heeft erkend.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline