Diepste punt parkeergarage Garenmarkt op min 18 meter

12

Het water is uit de bouwput aan de Garenmarkt gepompt en dus is sinds enkele dagen de bodem zichtbaar van de tweede ondergrondse centrumgarage. Die ligt op 18 meter diepte. Het gaat om de betonnen vloer van de bouwkuip, de echte vloer van de parkeergarage wordt er overheen aangelegd. Die wordt maar liefst een meter dik.

Maandagmiddag gaf aanneemcombinatie Dura Verkeer / Bexis een rondleiding over de bodem van de garage. “Het bereiken van het diepste punt is voor ons wel echt heel bijzonder,” vindt hoofduitvoerder Tim van den Berg. “Een enorm ingewikkeld bouwproces op deze postzegel. Veel moeilijker dan de Lammermarktgarage”.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het diepste punt van de Garenmarkt Garage is bereikt en het water is weggepompt. Wanneer parkeren? Dat kan pas in het voorjaar van 2020

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Waarschijnlijk volgende week wordt op -1 de toegang naar de inrit ‘doorgebroken’ in de wand van de garage. Die inrit is de afgelopen maanden aangelegd onder de Korevaarstraat en gaat gedurende de rest van het bouwproces dienen om materialen aan te voeren naar de bouwkuip.

Het duurt nog tot begin 2020 voor de garage in gebruik genomen kan worden. Eind maart 2020 is de bedoeling. Tot die tijd worden de verdiepingsvloeren aangebracht, alle installaties en moet de hele garage worden afgewerkt. Ook het plein wordt binnen diezelfde periode helemaal opnieuw en zo groen mogelijk ingericht, zodat de buurt na oplevering van de garage niet nog aansluitend een extra periode met overlast heeft.

Delen

12 reacties

  1. Nu maar hopen dat het geen dieptepunt wordt. Vraag me af of 2 van dergelijke parkeergarages niet wat teveel van het goede is. Zou zeggen: parkeer tegen gereduceerd tarief alle auto’s van de grachten in deze garages en haal bovengrondse parkeervakken weg. Dan kan het allemaal wat groener bovengronds.

    Zouden we over 2 jaar eens een zakelijk rapport kunnen inzien over de bezettingsgraad van beide garages?

    • Een Leids burger op

      Goede vraag dat laatste. Bij de Morspoortgarage was de bezettingsgraad aanvankelijk ook laag. Nu is dat al een stuk beter.

  2. Een duur gat, net als dat aan de andere kant van de binnenstad. Exploitatietekorten gegarandeerd, steeds hogere gemeentelijke lasten voor de burgers ook. En het wanbeleid gaat maar door.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline