Recycle Sint in Zoeterwoude

1

In centrum De Eendekooi in Zoeterwoude-Rijndijk werd donderdagavond voor de eerste keer Recycle Sint georganiseerd: een speelgoedruilmarkt voor een duurzame pakjesavond. “Want waarom zou je elk jaar alles nieuw kopen als je ook kunt ruilen en tegelijkertijd die ontiegelijke speelgoedberg in je huis verkleint,” aldus Marcella Plooij, een van de organisatoren van het groene evenement.

Van 18.30 uur tot 19.00 uur kon overbodig speelgoed ingeleverd worden. Op basis van de waarde van het ingeleverde speelgoed ontvingen de deelnemers waardebonnen die ze tussen 19.00 uur en 22.00 uur voor ander speelgoed konden ruilen.

Het speelgoed dat aan het eind van de avond overbleef ging naar de speelgoedbank in Leiden. Deze organisatie zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen speelgoed kunnen krijgen.

Robbert Beurse sprak met organisatie en bezoekers van de Recycle Sint Zoeterwoude.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline