Ambtsketen Lenferink door vinders weggegooid

55

De ambtsketen die burgemeester Lenferink op de late avond van 2 oktober op straat is verloren, is weggegooid. Nadat de gemeente de vermissing gisteren bekendmaakte, is er contact geweest met de vinders. “Vandaag heeft de burgemeester gesproken met degenen die de ambtsketen hebben gevonden. Helaas is de keten niet door hen bewaard, maar per ongeluk weggegooid”, zo meldt de gemeente.

Delen

55 reacties

  • Moet je Gijs Oudijzer bellen die heeft daar verstand van, tegenwoordig ook fietsen die half in elkaar storten daar vraagt die grof geld voor.

  • Alsjeblieft, draag niet bij aan het vermenigvuldigen van complottheorieën. Zoek opwinding svp elders.

  • Sommige mensen krijgen er geen genoeg van zichzelf als slachtoffer voor te stellen en de verongelijkte uit te hangen in clubverband. Ik gun u uw aangename saamhorigheidsgevoelens, maar maak bezwaar tegen het inzetten van zondebokken en fabeltjes daarvoor. Probeer het eens op een andere manier, word lid van een jeu de boule vereniging. Nu ontbreekt die in Leiden, maar we hebben wel een kegelbestaan, bestierd door een elitair gezelschap (https://
   + http://www.herensocieteitamicitia.nl/welkom/). Wordt u daar geweigerd, kunt u met iets meer grond stennis maken en mede-‘gewone Leidenaars’ achter u proberen te krijgen om saamhorig gedupeerde te zijn en lidmaatschap te eisen.

 1. Renée Schouten

  Ongelooflijk dom van de burgemeester in eerste instantie om de keten te verliezen….hoe kan dit überhaupt….dure grap voor hem, wij burgers gaan dat toch niet betalen?!!

 2. Ruud Koet

  Ik geloof hier dus geen ene jota van….., zoiets gooi je dan toch niet weg, dan zitten er toch een paar hersencellen te weinig in je bovenkamer hoor, sorry….. 😛

 3. Thijs de Ridder

  Ik blijf erbij, ik denk dat ‘ie ‘m woensdag bij Roomburg gebracht heeft en dat ‘ie volgende week zaterdag opeens opduikt. Waarom nu pas het nieuws dat die ketting zoek is en niet vlak na 2 oktober?

 4. Nieuwe ambtsketen kost 8000 euro en een paar maanden werk. En komt die 8000 euro op het kostenplaatje van de burgemeester ? Denk eerder de wij Leidenaren die ambtsketen gaan betalen via de gemeentelijke belastingen.

 5. Ans Schumacher op

  Leiden in last, we staan weer mooi te kijk voor de wereld. Ik moet er eigenlijk wel om lachen.

 6. Dus….je raapt een bijzondere ketting op..op een feestavond… je wéét dat het geen kermisding is, anders had je het wel laten liggen. Je dat meldt de vondst niet, je vraagt nergen na, je geeft ‘m niet af bij ‘gevonden voorwerpen’… je gooit ook geen foto rond op social media over je vondst, niks. Maar je gooit ‘m een tijdje daarna ‘per ongeluk’…dus onwetend, weg. #Vreemd #Raar

  • Een Leids burger op

   Mogelijk hadden de vinders niet eens door dat het om een bijzondere ketting ging want anders hadden ze die na het oprapen niet alsnog weggegooid maar meegenomen en bewaard.

 7. Gonni Hoogervorst op

  Als een burger zijn pas kwijt is voor de ondergrondse vuilcontainer moet hij 10 euro betalen voor een nieuwe pas. Wat gaat de burgemeester betalen ? Laat me eens raden …….
  Lenferink is trouwens niet in zijn eerste leugen gestikt. Zie uitzending Rambam.
  Zijn eerste ketting werd uit een la in zijn tijdelijke werkkamer gestolen. Wel eens van een kluis gehoord ?

  • Piet Pekelharing op

   Ik vermoed dat die eerste ketting niet gestolen is, maar simpelweg bij het sluiten van de overvolle la simpelweg over het achterste randje is gekukeld. Haal de onderste la uit die kast….. en dan blijkt die ketting helemaal achterin op de bodem te liggen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline