Onduidelijkheid toezeggingen wethouder over herinrichting Sportpark Haasbroek

Heeft de Zoeterwoudse wethouder Bouter nu wel of geen vergaande toezeggingen gedaan aan sportverenigingen bij Sportpark Haasbroek. “Nee,” zegt de wethouder, die de raad gisteravond voorhield alleen verkennende gesprekken te hebben gevoerd over de eventuele herinrichting van Sportpark Haasbroek. “Ja,” hoorden in elk geval de fracties van CDA en VVD al van meerdere verenigingen. “Er zoemt van alles rond,” realiseert ook Bouter zich: “Maar ik zou niet weten hoe ik dat had kunnen voorkomen.”

Chris de Waard sprak met de raadsleden Coene (CDA) en Paardekooper (VVD) en met wethouder Ruud Bouter over Sportpark Haasbroek.

Anticiperen op mogelijke uitkomst
Volgens Bouter wijzen gesprekken die hij met verschillende raadsfracties heeft gehad erop dat de raad eind van het jaar zal kiezen voor herontwikkeling van de verouderde Klaverhal in het dorp. In dat geval kan het sportpark op de schop en dus is Bouter aan het inventariseren welke wensen er bij de verenigingen leven en hoe die ingepast kunnen worden. “Daar anticipeer ik op, maar ik heb geen definitieve toezeggingen gedaan.”

Renovatiebesluit Klaverhal zou teleurstelling voor verenigingen betekenen
Dat kan Bouter ook niet, want de raad heeft zich nog helemaal niet uitgelaten over de toekomst van de Klaverhal. Naast herontwikkeling is ook renovatie mogelijk een optie, maar daar gaat de raad pas in december voor het eerst over praten. Dan zijn ook de financiële gevolgen van beide opties in kaart gebracht. “Nu kunnen we dus eigenlijk nog helemaal niets zeggen over de toekomst van het gebied”, zegt CDA-raadslid Astrid Coene-Beereboom die bang is dat de sportverenigingen straks teleurgesteld gaan worden mocht de raad besluiten tot renovatie van de sporthal. In dat geval valt er namelijk veel minder te herindelen. “En er zijn aan meerdere verenigingen toezeggingen gedaan”.

VVD op scherp
Ook VVD-fractievoorzitter Matthieu Paardekooper kent de verhalen van de clubs. “Blijkbaar is het plan al in kannen en kruiken en is dat al meegedeeld aan de betrokken verenigingen, terwijl de raad nog geen beslissing heeft genomen.” Dat de wethouder bezweert nog geen enkele toezegging te hebben gedaan overtuigt Paardekooper niet helemaal: “Ik hoop voor hem dat dat waar is. Als achteraf blijkt dat er wel toezeggingen zijn gedaan, dan heeft ‘ie wel een soort uitdaging”.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline