Henriëtte van der Linden nieuwe voorzitter Beelden in Leiden

3

Beelden in Leiden heeft een nieuwe voorzitter. Het is Henriëtte van der Linden die na een jaar Marcus Rooijakkers opvolgt bij de beeldententoonstelling. die jaarlijks wordt gehouden op de Hooglandse Kerkgracht. Rooijakkers was sinds de oprichting bij Beelden in Leiden betrokken.

Van der Linden is geen onbekende in het Leidse. In de periode 1984 tot 1991 was ze wethouder van onder meer cultuur in Leiden. toen nog als Henriëtte van Dongen. In de kunst- en cultuurwereld heeft ze ook haar sporen verdiend. Zo was de directeur van het Instituut Collectie Nederland en is ze momenteel bestuurder van de culturele organisaties Kunstgebouw, Museum Arnhem en het Stedelijk Museum Schiedam.

Delen

3 reacties

    • Zij is misschien de juiste persoon om aan het wiel te draaien, nu alle oorspronkelijke bestuursleden, die van niets iets wisten te maken, zijn vertrokken. Zo’n andere fase in de organisatie vraagt natuurlijk ook om andersoortige lieden. De beste vergelijking vind ik nog steeds die van het Ajax van Michels en dat van Kovacs. De bullebak Michels wist als eerste Nederlandse club een Europacup finale te bereiken en er later ook een te winnen. Nadat Michels was vertrokken kwam de beminnelijke Stefan Kovacs, die in weinig deed denken aan zijn voorganger. Onder Kovacs won Ajax nog twee maal op rij de Europacup.
      Ik hoop dat Van der Linden de Kovacs van BiL wordt. Dat heeft de organisatie zeker verdiend. Anderzijds ben ik sceptisch als ik lees dat zij eerst nu haar bachelor kunstgeschiedenis heeft behaald. En dat zij raadslid is geweest vind ik evenmin voor haar pleiten, als ik terugkijk en zie hoe belabberd het met de cultuur was gesteld, eind jaren tachtig begin jaren negentig. Maar goed laten we haar het voordeel van de twijfel geven en afgaan op behaalde resultaten.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline