Winnaars Rood-Wit wedstrijd kleden zich elk jaar origineler

Dit jaar werd voor de tiende keer de Rood-Wit fotowedstrijd gehouden. De wedstrijd werd destijds in het leven geroepen in de hoop dat meer mensen rood-wit gekleed naar de 3 October Optocht gaan kijken. De eerste prijs ging naar twee dames die op de Witte Singel samen één geheel vormden. Helaas was een van de dames door griep verhinderd.

Er is in de afgelopen tien jaar een hoop veranderd. De eerste jaren werden voornamelijk toeschouwers met een rood of wit shawltje of jack gefotografeerd. Tegenwoordig staan er honderden mensen met dat stukje rood-wit langs de route en moet je om in de prijzen te vallen heel wat meer uit de kast halen. Het valt de jury op dat er de laatste jaren steeds meer eigen creaties worden gemaakt. Kinderen in rood-witte pakjes, dames in rood witte jurken of mantelpakjes. De jury zag zelfs een hond met een rood-wit dekje om.

Juryleden Henny Buschman en Frits Rijksen stoppen er na tien jaar mee. 3 October Commissarissen Moniek van Sandick en Erick van Zuylen, alsmede Leidse Glibber gaan wel verder, maar gaan nadenken over een misschien iets andere invulling bij de elfde editie. Suggesties zijn welkom.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline