CHDR en Leidse Rederij delen bloemen uit aan Leidse senioren

2

CHDR (Centre for Human Drug Research) en De Leidse Rederij sloegen vandaag de handen ineen en deelden via een varend bloemencorso planten uit aan de bewoners van de tehuizen Zijloever en Huis op de Waard. Ook het Viswijvenkoor was van de partij en verblijdde de Leidse senioren op Nationale Seniorendag met een optreden.

Optreden Viswijvenkoor in de Zijloever. 

Voor heel Leiden
Het CHDR doet onderzoek naar medicijnen en heeft vaak acties waarbij proefpersonen worden gezocht. Het uitdelen van de bloemen doet het bedrijf om een hele andere reden, zo benadrukt directeur Koos Burggraaf. “Het CHDR wil echt een Leids bedrijf zijn. We wilden mensen waar niet altijd even veel aandacht voor is, ook eens letterlijk in het zonnetje zetten. We proberen voor heel Leiden aanwezig te zijn.”

Reanne van Kleef sprak met directeur Koos Burggraaf van het CHDR over het varend bloemencorso.

Aandacht voor ouderen
Het varende bloemencorso werd mede mogelijk gemaakt door De Leidse Rederij, die drie boten beschikbaar stelde voor het evenement. Daarvan werd er één helemaal vol geladen met bloemen en één met het viswijvenkoor. “We zijn een stichting en vinden het leuk om iets terug te doen voor de maatschappij”, vertelt Daaf Sloos van De Leidse Rederij. “Dit keer hebben we als doelgroep de senioren van Leiden uitgekozen.” De samenwerking tussen De Leidse Rederij en CHDR bestaat al langer. In de zomer varen ze elke woensdagochtend uit met de ‘Zilvervloot’. De senioren uit de Leidse regio krijgen dan een gratis vaart aangeboden.

Daaf Sloos van De Leidse Rederij over het varend bloemencorso.

Welkome afleiding
De bewoners van de Zijloever werden vanmiddag als eerst bezocht. Eerst werden ze overladen met planten en daarna volgde het optreden van het Viswijvenkoor. Veel van de liederen konden worden meegezongen en de sfeer zat er goed in. Het optreden was volgens de bewoners ook een meer dan welkome afleiding en de planten krijgen een mooi plekje op de kamers en balkons.

Bewoners van de Zijloever over het ontvangen van de planten en het optreden van het Viswijvenkoor.

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline