Vleermuizen spotten in het Merenwijkpark

2

Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) organiseert tijdens de Europese Nacht van de Vleermuis een excursie in het Wijkpark Merenwijk. Op zaterdagavond 25 augustus kan iedereen met de IVN-natuurgidsen op pad om vleermuizen te spotten. Om de vleermuizen op te sporen wordt bij de excursie gebruik gemaakt van een batdetector.

Rond de kinderboerderij Merenwijk leven vijf verschillende soorten vleermuizen. “Als de schemer valt, kun je ze zien scheren over het water, langs de bomen en andere obstakels”, zegt natuurgids Ant Brandenburg. “Ze gaan dan op insectenjacht. Dat is hard werken, want ze eten minimaal 500 insecten per nacht.”

De excursie begint om 19.30 uur met een presentatie door de IVN-gidsen en om 20.30 uur gaat de groep het Wijkpark Merenwijk in. De excursie is voor kinderen vanaf negen jaar en volwassenen. Kijk voor aanmelden, locatie en parkeren op https://merenwijkpark.wordpress.com/vleermuizen-spotten/.

Praktische informatie
• Neem warme kleding mee, het kan ’s avonds al flink afkoelen.
• Als het hard regent vliegen vleermuizen niet en gaat de activiteit niet door.
• Voor parkeren met de auto is Parkzicht 2, Leiden het adres.
• Vragen kunnen orden gesteld via merenwijkpark@gmail.com.

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline