Mini Leidens Ontzet tijdens EL CID-week

2

De EL CID en 3 October Vereeniging slaan de handen ineen om nieuwe studenten kennis te laten maken met Leidens Ontzet. Tijdens de laatste dag van de EL CID-week organiseren ze het evenement ‘Ontzettend Leidsch’. Dat betekent dat het Van der Werfpark volgende week vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur is gevuld met kermisattracties, foodtrucks met hutspot, haring en wittebrood en dat er 3 oktober liedjes door het park schallen tijdens het ‘Studentenkoraal’.

Ook kunnen EL CID-deelnemers en geïnteresseerde Leidenaren een flitscollege of een cursus Leids volgen en hun kennis testen tijdens de 3 October Quiz. Zelfs de rood-wit-wedstrijd beleeft een mini-editie: de student met de beste rood-witte outfit wint een VIP-ontvangst voor het haring proeven op 3 oktober.

Bestuurslid van de 3 October Vereeniging Annette Los is heel blij met Ontzettend Leidsch: “Fantastisch dat we op deze manier ons prachtige feest en de 3 October Vereeniging kunnen presenteren aan enkele duizenden nieuwe studenten.” Ook EL CID-voorzitter Gijs Versteegh kijkt er naar uit: “We willen dat onze deelnemers Leiden én de Leidenaren leren kennen, dus alle Leidenaren zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij Ontzettend Leidsch.”

Delen

2 reacties

 1. Enkele jaren geleden was er ook sprake van samenwerking EL CID/3 October Vereeniging,
  een initiatief van 3 October Vereeniging commissaris MARTINE HERUER.
  Plaats van handeling toen: De Hortus.
  Een prima zaak dat de samenwerking weer wordt opgepakt.
  De praeses van MINERVA heeft immers zitting in het bestuur van de Vereeniging.
  En er nu elk jaar een vast onderdeel van de EL CID week van maken.
  Succes.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline