Victor Mids van MINDF*CK bij Nacht van Ontdekkingen

1

Leidenaar Victor Mids van het tv-programma MINDF*CK treedt op tijdens de Nacht van Ontdekkingen. Het evenement dat voorheen ‘Nacht van Kunst & Kennis’ heette, vindt plaats op 15 september in Leiden. De kaartverkoop is gestart op nachtvanontdekkingen.nl.

Het wetenschaps- en cultuurfestival in de Leidse binnenstad heeft dit jaar weer een uitgebreid  programma met vele acts op het snijvlak van cultuur en kennis. Van wetenschap en theater tot muziek en kunst. Dit jaar stelt de Leidse Universiteit meer van haar locaties ter beschikking en ook nieuwe locaties zijn aan het festival toegevoegd. Nieuwe podia zijn te vinden in het P.J. Vethgebouw en de Faculty Club, Old School en Gravensteen, naast de al bekende locaties zoals de Sterrewacht, Hortus botanicus en het Academiegebouw. Hier vindt het wetenschapsprogramma plaats met lezingen van tientallen Leidse wetenschappers waaronder Vincent Icke en Carlo Beenakker. Menno Schilthuizen vertelt over het oprukken van de ‘urban jungle’.

Hortus festivalhart
De Orangerie en wintertuin zijn het hart van het festival met bands, hapjes en drankjes, lezingen en workshops. Alles met een knipoog naar het thema tijd.

Victor Mids op Pieterskerkplein
Op het Pieterskerkplein vindt een spectaculair programma plaats met de Mids als publiektrekker, gezellige bands en een mooie afsluitende act van het Blauwe Uur. Om de hoek op de Nonnenbrug kunnen liefhebbers proberen binnen vijftien minuten te ontsnappen uit een tijdscapsule Met straattheater en een muziekprogramma aan de gracht, wordt een waar festivalgevoel gecreëerd. Meer serieuze kost is te vinden in het Rijksmuseum van Oudheden, de plek van debatten en een intrigerende talkshow georganiseerd door New Scientist. Er is ook een ‘hop on, hop off sloep’ waar de familie Wekker bezoekers meeneemt in hun familiegeschiedenis.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline