Leidse waterpolocoach nu ook verdacht van verkrachting

35

Waterpolocoach Koen P. van ZVL-1886 blijft langer vast zitten. De 32-jarige Leidenaar wordt verdacht van verkrachting en twee gevallen van ontucht met minderjarige meisjes. Dat meldt het Openbaar Ministerie vanmiddag.

De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft P’s voorarrest met 90 dagen verlengd. De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Voorzitter Frans Pot van ZVL-1886 wil niet veel kwijt over de nieuwe ontwikkelingen. “We wachten het onderzoek af, zo is de procedure. Tot die tijd nemen we geen nieuwe maatregelen.” Ook in een nieuw communiqué aan de leden van ZVL meldt Pot namens zijn bestuur dat er lopende het onderzoek dat naar aanleiding van de aangiften is ingesteld geen verdere informatie naar buiten brengt. “Hoewel we ons zéér bewust zijn van de hang naar meer informatie onder de leden”, besluit Pot.

Delen

35 reacties

 1. Eus de Watergeus op

  Geef die man een eerlijk proces!
  Toegeven, zo’n oproep heeft niet dezelfde Schwung als oproepen tot de doodstraf of een lynchpartij, wat dat aangaat. Niet dat een beschrijving van de zegeningen van de moderne rechtsstaat in een beschaafde samenleving besteed is aan de hordes koekwauzen van facebook die hier dagelijk de site vervuilen. Het principe “onschuldig tot het tegendeel bewezen is” beschermt in de eerste plaats tegen onterechte veroordeling en laat Middeleeuwse verhoor- en strafpraktijken daar waar ze horen: in het verleden.

  • Een eerlijk proces hebben die kinderen een eerlijke kans gehad . En met die koekwauzen je leest het anders graag.

   • Wat een geweldige reactie, maar niet heus. Het ontbrekend van de juiste interpunctie maakt het lezen van deze twee zinnetje bijzonder lastig. Deze reactie bevestigd het bericht van Eus alleen maar. En om in te haken op de inhoud van uw bericht: Inderdaad, iedereen heeft recht op een eerlijk proces. Wanneer de verdachte schuldig wordt bevonden, zal hij ook een passende straf krijgen. Zo werkt het in de rechtstaat van Nederland.

 2. Jans Ramaker

  Tuurlijk er gaat een beerputje open,en het is niet de eerste Keer he vier jaar geleden ook al…en Dan werkt hij met Jongeren..

  • Ben zo benieuwd of jij het ook prettig zou vinden als jij met foto en naam genoemd zou worden zodra je alleen maar verdacht wordt van een strafbaar feit terwijl een rechter zich daar nog niet over heeft uitgesproken, Steve.

 3. Of jij schuldig is, moet de officer maar vaststellen. Hij heeft in elk geval recht op wederhoor.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline