Leids Mediafonds officieel van start

Met een presentatie aan een gehoor dat voornamelijk bestond uit vertegenwoordigers van lokale media en journalisten is gisteren het Leids Mediafonds officieel van start gegaan. Wethouder Yvonne van Delft hield een vlammend betoog over het belang van lokale pers en onderzoeker Quint Kik van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek presenteerde de geactualiseerde resultaten van een onderzoek naar de stand van het regionale medialandschap. Hoogleraar journalistiek Jaap de Jong van de Universiteit Leiden zoemde in op de Leidse situatie.

Voorzitter Bob Nieman van het Leids Mediafonds legt uit wat het nieuwe fonds gaat doen.

De Leidse gemeenteraad stelde ongeveer een half jaar geleden een bedrag van 250.000 euro beschikbaar voor het eerste jaar. Het nieuwe college heeft inmiddels eenzelfde bedrag in de boeken gezet voor 2019, waardoor het fonds met een goedgevulde kas van start kan. Tot 1 oktober aanstaande kunnen aanvragen worden ingediend voor kwaliteits- en onderzoeksjournalistiek. Journalisten moeten daarbij een van de bestaande mediapartijen als partner hebben. Doel van het fonds is namelijk ook het versterken van wat er is en niet het oprichten van extra nieuwskanalen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline