Leiden International Film Festival opent filmmuseum

Het Leiden International Film Festival (LIFF) opent binnenkort een eigen pop-up filmmuseum. In het voormalige bankkantoor van ABN AMRO aan de Stationsweg komt het Film Museum Leiden met maandelijks wisselende tentoonstellingen.

Het Film Museum Leiden komt in de gloednieuwe Red Carpet Lounge, waarmee Govert de Kok en Gideon Boer van Bioscopen Leiden de komende maanden invulling gaan geven aan het pand dat op termijn tegen de vlakte gaat om plaats te maken voor nieuwbouw. “Het nieuwe filmmuseum vult een nodig gat in de Nederlandse filmwereld,” zegt Evert de Vries van het LIFF. “Het Film Museum Leiden legt de focus op datgene in de filmgeschiedenis wat door andere filmmusea genegeerd wordt.”

In totaal staan er vier tentoonstellingen op de planning in aanloop naar de dertiende editie van het Leiden International Film Festival, dat dit jaar zal plaatsvinden van 2 tot 11 november 2018.

Steven Seagal — The legend. The man
De eerste tentoonstelling in het Film Museum Leiden gaat over acteur Steven Seagal. “Sommigen roemen hem als de grootste actieheld die ooit heeft bestaan. Maar Steven Seagal is veel meer,” zegt LIFF-oprichter Alexander Mouret die als senior curator van het filmmuseum optreedt. “Hij is zenmaster, filosoof en ontwikkelaar van therapeutische oliën en energie drankjes.”

De expositie rond seagal gaat als alles goed gaat op 21 juli 2018 van start. Dat is in ieder geval de streefdatum van Bioscopen Leiden om open te gaan, maar helemaal zeker is die datum nog niet. De gemeente is nog bezig met de vergunning.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline