Science071: Nederland toch wereldkampioen voetbal

Deze week in Science071: Het WK voetbal is in volle gang, dat blijft in de wetenschap niet onopgemerkt. Redacteur Joey neemt enkele opmerkelijke statistieken met je door. Verder een vraag over kleurpotloden door Camiel en het laatste wetenschapsnieuws met Josephine.

 

Na twee weken voetbal ligt huidig wereldkampioen Duitsland al uit het toernooi. Maar er gebeurt nog meer opvallends dit WK, onder andere door de intrede van de videoscheidsrechter. Joey praat je bij. Voor de Nederlandse fans heeft hij troost, bij de robots zijn we wereldkampioen!

 

Potloodstrepen kun je uitgummen, maar kleurpotloden niet. Hoe kan dit? Redacteur Camiel geeft het antwoord.

 

Ook afgelopen week is er een hoop gebeurd in de wetenschap. Redactrice Josephine gaf een update van de laatste ontwikkelingen. Zij vertelde onder andere over: de ‘per ongeluk’ ontdekte vulkanische warmtebron onder de Pine Island-gletsjer, de deelname van TU Delft aan Elon Musk’s internationale hyperlooppod wedstrijd én het creëren van genetisch gemanipuleerde malariamuggen door Oxitec. Dit en meer kun je hier terugluisteren.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline