Zoeterwoude houdt ruim 2 miljoen euro over

8

De gemeente Zoeterwoude heeft ruim 2 miljoen euro overgehouden over het jaar 2017. Volgens wethouder Ton de Gans van Financiën is dat voornamelijk te danken aan een aantal incidentele meevallers. Er is geen geld overgebleven doordat bepaalde zaken niet zijn uitgevoerd die wel op de planning stonden.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Ton de Gans van Financiën over het positieve resultaat van de jaarrekening 2017 van Zoeterwoude. 

“Het resultaat komt uit een aantal positieve incidenten. Voor een klein gedeelte houden we geld aan de WMO voorzieningen over. Dat willen we reserveren voor het sociaal domein voor als er slechtere tijden komen. Ook bij een van de bouwplannen waar we bezig zijn hebben we ene positief resultaat gehaald. Er is niet iets wat we achterwege hebben moeten laten”, zegt De Gans. “We kunnen blij zijn met een gezonde jaarrekening en een gezonde begroting die eraan komt. Dit is een goed begin van de nieuwe collegeperiode.” De vier Zoeterwoudse politieke partijen uitten gisteren tijdens de bespreking van de jaarstukken ook hun tevredenheid en waren trots op het positieve resultaat van hun gemeente. Als de raad ermee akkoord gaat wordt het geld dat nu overblijft in de algemene reserve gestort.

Het Zoeterwoudse college, bestaande uit Progressief Zoeterwoude en het CDA, is inmiddels druk bezig met het doorrekenen van het coalitieakkoord en het opstellen van de begroting voor de komende jaren. Ze willen onder andere geld uitgeven aan ontwikkelingen in het dorp en investeringen aan de Rijndijk. Daar moet onder meer een basisschool worden vervangen.

Ook worden er de komende jaren een stuk of 800 nieuwe woningen gebouwd. 150 daarvan zijn bedoeld voor Zoeterwoudenaren. “We bouwen dus ook heel veel voor de regio”, zegt De Gans.

Delen

8 reacties

  1. Waarom bouwen voor de regio als zoeterwoudenaren zelf het dorp uit moeten om een woning te kunnen kopen?

    • Nou ANNONIEM, misschien omdat Zoeterwoudenaren ook gebruik willen maken van voorzieningen in grotere randgemeenten. Niet alleen de lusten willen daar in dat dorp. Er horen ook wat lasten bij.

  2. Johannes Antonius op

    Bezuinigen op de voorzieningen van mensen die kwetsbaar zijn . Knap gedaan , eigen positie weer veilig , onder het mom , beslissing van Den Haag . En de mensen die de hulp nodig hebben klagen niet , die schamen zich

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline