Kaderlid ZVL-1886 blijft twee weken langer in hechtenis

Het kaderlid van de Leidse zwemvereniging ZVL-1886 dat afgelopen dinsdagmiddag werd aangehouden op verdenking van ‘grensoverschrijdend gedrag’ blijft langer vastzitten. Vanmiddag is het voorarrest op last van de de rechter-commissaris met veertien dagen verlengd. De 32-jarige Leidenaar wordt verdacht van ontucht.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter Frans Pot van ZVL-1886 over ontucht door een kaderlid van zijn club.

Voorzitter Frans Pot van de fusieclub ZVL-1886 wil inhoudelijk niet veel kwijt zo lang justitie met het onderzoek bezig is. Wel zegt hij dat het nieuws de gemoederen binnen de club flink bezig houdt: “Het is een grote schok voor iedereen. Je wordt weggeblazen als vereniging. Er zijn veel vragen net zoals jij die nu ook stelt, maar je snapt dat we het onderzoek moeten afwachten”. De naam van de verdachte gaan inmiddels in steeds bredere kring rond, maar daar wil Pot niet op reageren. Ook over de slachtoffers wil hij weinig kwijt. Alleen dat ze alle steun krijgen die nodig is.

Het ZVL-1886 bestuur heeft vanmiddag een aanvullende verklaring naar alle leden gestuurd. Daarin wordt gemeld dat het voorarrest is verlengd en dat justitie het onderzoek voortzet. Er is vooralsnog niets bekend over meer aangiftes dan de twee die tot de aanhouding hebben geleid. Het bestuur van ZVL-1886 heeft een vertrouwenspersoon aangesteld waar bezorgde (ouders van) leden met vragen terecht kunnen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline