OV-staking streekvervoer twee dagen uitgesteld

De staking in het streekvervoer die maandag 25 juni voor onbepaalde tijd was aangekondigd door het FNV is met twee dagen opgeschort tot woensdag 27 juni. “Door de hoge dreiging van een langdurige staking lijken werkgevers eindelijk bereid stappen te zetten”, meldt de vakbond.

Onder leiding van bemiddelaars wordt nu verder gewerkt aan een akkoord. Als er uiterlijk dinsdag 26 juni aan het einde van de dag een fatsoenlijk en afdwingbaar akkoord zwart op wit staat, dan blijven de bussen rijden. Is er dinsdag geen resultaat, dan wordt er vanaf woensdag 27 juni alsnog gestaakt”, aldus onderhandelaar Paula Verhoef van FNV Streekvervoer.

Veehoef: “Dankzij de forse stakingsdruk bewegen werkgevers nu. Er is een opening om verder te praten. Belangrijkste is dat er perspectief lijkt om tot afspraken te komen om de absurd hoge werkdruk bij chauffeurs en machinisten in het streekvervoer te verminderen. We willen afspraken die keihard en zwart op wit in de cao staan en die dus niet ontdoken kunnen worden. Blijkt het van werkgevers niet meer dan een trucje om tijd te rekken, dan gaan op woensdag alsnog alle lijnen plat.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline