Science071: Wie wint het WK voetbal?

Deze week in Science071: Ecotoxicoloog Henrik Barmentlo schuift aan om te vertellen over het ‘levend lab’. Een gesprek met David van Bodegom over de vermindering van het gebruik van pillen. Redacteur Bryan brengt je op de hoogte van het laatste wetenschapsnieuws en redacteur Joey zoekt in de wetenschapsvraag uit wie het WK voetbal gaat winnen.

 

Na een grootschalige crowdfundingsactie is het project levend lab anderhalf jaar geleden in Leiden van start gegaan. Ecotoxicoloog Henrik Barmentlo vertelt ons van alles over de stand van zaken van dit project.

 

Vrijdag houdt dr. David van Bodegom een lezig over zijn boek over ontpillen. Redacteur Bryan ging langs op het LUMC en sprak met hem over hoe we gezonder kunnen leven met minder pillen.

 

In het wetenschapsnieuws vertelt redacteur Bryan over diverse onderwerpen. Zo vertelt hij over astmamedicijn voor het bestrijden van Alzheimer, Inca’s als hersenchirurgen en bacteriën die hengelen naar DNA.

 

Donderdag begint het WK voetbal in Rusland. Maar wie gaat dit toernooi winnen? In de wetenschapsvraag blijkt dat de wiskunde ons kan helpen om te voorspellen welk land op 15 juli de beker omhoog mag houden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline