Nieuwe economiewethouder: terrasstoeltjes in roze of groen gewoon doen

5

“Heeft u te maken met overbodige regels? Geef ze dan even door dan gaan we kijken wat we er aan kunnen doen.” De boodschap van de nieuwe wethouder van economische zaken Yvonne van Delft laat er geen gras over groeien in de Stadsgehoorzaal die afgelopen avond  gevuld was met Leidse ondernemers. Ze waren afgekomen op de jaarlijkse ondernemersborrel van de gemeente Leiden. De bijeenkomst stond in het teken van kennismaken. Vooral met het nieuwe college.

Chris de Waard in gesprek met wethouder van economische zaken Yvonne van Delft (GroenLinks).

Een heel concreet voorbeeld van hoe de nieuwe wethouder de zaken wil gaan aanpakken blijkt als het gesprek op terrasregels komt. “Er komt nog een evaluatie dus het is wat flauw om daar te veel op vooruit te lopen, maar ik denk dat ze wel wat te streng waren”, zegt Van Delft die meer ruimte voor de eigen inbreng van de ondernemers voorstaat. “Dus knalgroene terrasstoeltjes mogen straks weer? Van Delft vindt van wel. Sterker nog, ze moedigt het van harte aan: “Roze of groen, gewoon doen!”

Delen

5 reacties

  1. Goed bezig gemeente Leiden, eerst de horeca ondernemers op kosten jagen om de terrassen in te richten en aan te passen naar het beleid van de gemeente voor wat betreft de kleurstelling en uitstraling die de gemeente wil. Nu weer goed vinden om weer kleuren toe te staan die de ondernemer voor ogen heeft. Horecaondernemers hebben geïnvesteerd in nieuw terrasmeubilair en nu zal alles worden terug gedraaid.

  2. Maarten van Wijk op

    Ik neem dat het beleid dat een terras ietwat gedekte kleuren moet hebben niet voor niet bestaat, en dat daar goed over nagedacht is. Het is een beetje vreemd als de nieuwe wethouder op de eerste dag even lukraak roept dat je roze en groene terrasstoelen ‘gewoon moet doen’. Dat is kennelijk haar eigen mening, maar in feite is het nu een oproep om de regels te overtreden. Voor de vuist weg iets roepen op een congres is ook geen manier om je beleid te veranderen (tenzij je Trump heet). Dat moet een beetje zorgvuldig en doordacht gebeuren, want inderdaad, ondernemers hebben geïnvesteerd op basis van het vorige beleid. Enfin er komt nog een evaluatie aan – het zou mij ernstig verbazen als het resultaat zou zijn, dat terrasstoelen ineens weer in alle felle kleuren van de regenboog mogen.

  3. Ik ben heel blij voor de ondernemers die zich niet kunnen identificeren met de opgelegde Jan de Bouvrie stijl van ex-wethouders. De bemoeienissen ging te ver. Dit is geen oproep om de regels te overtreden maar een aankondiging dat dit door velen ongewenst beleid nader bekeken zal worden en hoogstwaarschijnlijk wel degelijk zal veranderen. Dat kan ik alleen maar toejuichen want dat is democratie. Smaken verschillen nu eenmaal.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline