Leidse raad blij met plannen voor Rhijnvreugd

De gemeente Leiden koopt zes eengezinswoningen met bijhorende grond aan de locatie Rhijnvreugd in Leiden voor 1,7 miljoen euro van het Rijksvastgoedbedrijf. De woningen liggen in de hoek van de verdiepte A4 en de Rijn en worden gesloopt om plaats te maken voor een complex met circa 43 huurappartementen waarvan er 26 in de sociale sector vallen. Dat hoge percentage was voor de VVD nog wel even een dingetje. “Wij vinden de balans wel wat scheef tussen sociale huurwoningen en woningen in de vrije sector,” zei raadslid Maarten de Crom die een pleidooi hield voor meer balans in het programma.

Chris de Waard sprak met wethouder Spijker van Duurzame Verstedelijking over het project Rhijnvreugd.

Oorspronkelijk wilde de gemeente Leiden de woningen al eerder aankopen en ze gebruiken voor het huisvesten van statushouders. De koopprijs was echter vrij hoog en de raad gaf destijds aan op deze locatie liever permanente woningen te zien. Dat gaat nu gebeuren. Vink Bouw ontwikkelt het complex waarna Portaal de woningen gaat verhuren.

Omdat het nu feitelijk alleen gaat om de aankoop van de locatie en het bouwprogramma in een later stadium nog aan de orde komt, gingen alle partijen akkoord met de kredietverlening.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline