Jacques Urlusplantsoen voorop in duurzaamheid: 400 woningen van gas los

10

Eigenlijk verwarmen de honderden huishoudens in de grote flatgebouwen aan het Jacques Urlusplantsoen hun woningen al sinds maart van dit jaar zonder gas, maar vanmiddag was het feestelijke officiële moment dat werd gevierd dat de twee flatgebouwen worden verwarmd via een warmtepompcentrale.

Burgemeester Lenferink draaide vanmiddag de gaskraan symbolisch dicht bij het Jacques Urlusplantsoen. De zoon van projectleider droeg een gedicht op aan zijn vader.

Het bedrijf Linthorst Techniek heeft in totaal zo’n 1,7 miljoen euro geïnvesteerd in de installatie die via de bestaande leidingen de woningen in de twee flatgebouwen van warmte voorziet. Ook wooncomplex Rijn en Vliet van Libertas Leiden en een aantal aanleunwoningen maken gebruik van de installatie.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink over het verduurzamen van de flatwoningen in het Jacques Urlusplantsoen.

Chris de Waard in gesprek met Gijs Linthorst over de warmtepompcentrale in het Jacques Urlusplantsoen.

Chris de Waard in gesprek met VVE-voorzitter Justin Zwaan over het van gas los gaan van de flatwoningen in het Jacques Urlusplantsoen.

 

Delen

10 reacties

  1. Jansen Wendy

    Nou vind die straat maar 3 keer niets ik ben er helaas op gegroeid en hele veel dingen gezien en mee gemaakt leuke tijd en maar ook meer niet. Te veel gezien

  2. Heerlijk he die azijnpissers met hun mening over de straat en de wijk. Ze gaan voorbij aan het item, gasloos stoken. Mooi gedaan met die warmtepompen. En nu nog het gas uit de keukens dan ben je pas echt goed bezig.

    • Dat is op dit moment al makkelijk te realiseren door over te stappen op een inductiekookplaat. Vervanging van cv-ketels op gas zal daarentegen nog wel heel wat jaartjes in beslag gaan nemen, dat is een majeure en kostbare operatie.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline