Science071: Zorg voor het milieu, begin bij je wattenstaafje!

Deze week in Science071: redacteur Daan van Veen over het beperken van het overschot aan plastic in de oceanen en een nieuw medicijn tegen kaalheid. Verder beantwoorde redacteur Camiel de vraag: “Hoe komt het dat zeepbellen spontaan knappen?”. Ook luisterden we terug naar een interview met Prof. Dr. Ed Kuijpers over de potentie van faeces transplantaties in de behandeling van o.a een reeks darmaandoeningen.

 

Deze week vertelt redacteur Daan van Veen in de rubriek wetenschapsnieuws onder andere over de extra tombes van Toetanchamon en de erosie van zandstranden over de hele wereld.

In een eerdere uitzending ging redacteur Jesse Kromhout in gesprek met Prof. Dr. Ed Kuijpers over de potentie van een nieuwe behandeling voor mensen met darmaandoeningen. Het verwisselen van de faeces van patiënten met die van gezonden mensen heeft genezende werkingen door de verscheidenheid aan gezonde darmbacteriën in de darmflora. 

 

De wetenschapsvraag van de week werd beantwoord door redacteur Camiel Aarents; waarom knappen zeepbellen spontaan? Luister hieronder het fragment terug en kom achter een van de meest gangbare theorieën.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline