Zoeterwoude herdenkt in stille tocht

Net als in de rest van Nederland stond Zoeterwoude op 4 mei stil bij alle getroffenen door oorlogsgeweld en tijdens vredesmissies.

De herdenking startte om 19:00 uur met een bijeenkomst in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat. Hier spraken Henk Ammerlaan (4 en 5 mei comité Zoeterwoude), burgemeester Liesbeth Bloemen, Cato van Leeuwen (leerling uit groep 8 van de Klaverweide school) en Jan van Gent, ereburger en historicus.
Rond 19:40 uur vertrokken de inwoners van Zoeterwoude in een stille tocht naar de gedenksteen voor de gevallenen bij het gemeentehuis.
Vlak voor 20:00 uur kwam de stoet aan en was men twee minuten stil om de getroffenen te gedenken. Hierna legden het College van B&W, een vertegenwoordiging van de veteranen en diverse organisaties een krans bij de gedenksteen. De aanwezige leden van de scouting deelden tulpen uit die door de overige bezoekers bij het monument werden gelegd.

Na afloop van de kranslegging werd er in de hal van het gemeentehuis een kopje koffie aangeboden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline