Bouw Nieuweroord binnenkort van start

De bouw van ruim tachtig nieuwe appartementen in het Bos van Bosman in Leiden kan in juni beginnen. Projectontwikkelaar ABC Vastgoed heeft een definitieve vergunning ontvangen voor het nieuwbouwproject Nieuweroord, waarvan de verkoop eind vorig jaar al startte.

Voordat de vergunning kon worden afgegeven, was er nog de ruimte voor omwonenden en andere betrokkenen om bezwaar te maken. Dat is niet gebeurd. Daarmee komt de bouw nu een stap dichterbij. Als de aannemer de juiste aanvullende gegevens aanlevert, kan de grond in juni worden overgedragen aan ABC Vastgoed. Daarna kunnen de voorbereidingen voor de bouw, waar de afgelopen tijd al rustig aan mee werd begonnen, definitief worden ingezet.

Wonen in het Bos van Bosman
Het nieuwbouwproject Nieuweroord bestaat uit 87 nieuwbouwappartementen in het Bos van Bosman, gelegen in de Leidse Vogelwijk aan de Rijnsburgerweg. De plannen bestaan uit een reconstructie van het vroegere landhuis en twee hedendaags vormgegeven vleugels met daaronder twee (half)verdiepte parkeergarages. Daarnaast moet ook het groen in het Bos van Bosman een nieuwe impuls krijgen.

De herontwikkeling van Nieuweroord loopt al sinds 2014, maar werd definitief toen de betrokken partijen vorig jaar de koopovereenkomst tekenden. Afgelopen december startte de verkoop van de luxe koopappartementen, maar één derde van de woningen staat nog te koop. Het is de bedoelingen dat de woningen in 2020 worden opgeleverd.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline