Themamiddag op Rhijnhof over het nut van kunst op de begraafplaats

Van 26 mei tot en met 3 juni wordt de nationale Week van de Begraafplaats gehouden met dit jaar als thema: Tussen Kunst & Kist. De Terebinth, een landelijke stichting voor funerair erfgoed, organiseert op 21 mei een middag waarop de deelnemers alvast kunnen stilstaan bij het thema van deze Week: wat vinden wij van kunst op de begraafplaats?

De middag is met name bedoeld voor beheerders en vrijwilligers die werken op begraafplaatsen die meedoen aan de Week van de Begraafplaats. Ook zijn andere belangstellenden van harte welkom om mee te praten over het doel en de functie van kunst op een begraafplaats.

Rhijnhof: kunst in de praktijk
Het programma in theehuis Veldzicht van begraafplaats Rhijnhof begint om 13.00 uur. Marjan de Jonge, bestuurslid van begraafplaats Rhijnhof, legt uit wat de motivatie achter het kunst- en natuurbeleid van Rhijnhof is. Beeldend kunstenaar Resi van der Ploeg vertelt daarna over de kunst die ze voor Rhijnhof gemaakt heeft.

Er is gelegenheid voor discussie: moet kunst echt de nieuwe trend voor begraafplaatsen worden? Tot besluit krijgen de deelnemers een rondleiding op Rhijnhof, zodat ze met eigen ogen kunnen zien wat deze begraafplaats met kunst doet.

Aanmelding
Belangstellenden zijn welkom na aanmelding. Dat kan tot 8 mei via bureau@terebinth.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

Plaats en tijd: Theehuis begraafplaats Rhijnhof, Laan te Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden op 21 mei 2018 van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline