Coach Ron van der Harst na dit seizoen weg bij De Zijl Zwemsport

De samenwerking tussen Ron van der Harst en De Zijl Zwemsport eindigt na dit seizoen. De 59-jarige oefenmeester kijkt met een goed gevoel terug op de behaalde prestaties (halve finale play-offs, halve finale KNZB-beker en bekerfinalist) en hoopt stiekem met een landstitel af te zwaaien.

Van der Harst: ‘Ik ben erg tevreden over de behaalde resultaten, met de bekerfinale vorige maand als absoluut hoogtepunt tot nu toe. Vanaf het eerste moment 1,5 jaar geleden heb ik gehamerd op teamwork en dat is vaak onze kracht gebleken. Het bestuur wil voor komend seizoen iemand die meer tijd en energie in de ploeg en de jeugd kan steken. Daar houdt het voor mij op. Maar let op: we gaan voor een prachtige afsluiter dit seizoen.’

Sjors Verburg, voorzitter van de waterpolocommissie van De Zijl: ‘We danken Ron voor zijn inzet en knappe resultaten. Met twee halve finales en een bekerfinale was De Zijl nog nooit zo dichtbij een prijs. Ron is een echte people manager met een drukke baan en voor komend seizoen zijn we op zoek naar iemand die – naast de hoofdmacht – ook veel aandacht aan de doorstroming van de jeugd kan geven.’

Wie Ron van der Harst opvolgt is nog niet bekend.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline