Gemeente presenteert plannen Westwoudschool terrein

Onder leiding van demissionair wethouder Kees den Ouden organiseerde de gemeente Zoeterwoude donderdagavond een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners van de Westwoudschool in de Zoeterwoude Veldzichtstraat.

Vanaf schooljaar 2018-2019 zal de Westwoudschool, samen met de Corbulo en basisschool Klaverweide, opgaan in een nieuwe brede school. Samen met de Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ), de bibliotheek en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) zullen de scholen in een groot nieuwbouwpand worden gehuisvest.

Op de plek van de huidige schoolpanden worden huizen gebouwd. Op de informatiebijeenkomst presenteerde de projectleider van de gemeente, Liselotte Gips, de eerste plannen aan bewoners van de Veldzichtstraat en omgeving. Op de plek van de Westwoudschool kunnen ongeveer 10 eensgezinswoningen worden gerealiseerd. Passend in het landelijke beleid zullen de woningen zo duurzaam mogelijk en zonder gasaansluiting worden gebouwd.

Schoolplein
Naast zorgen om mogelijke extra parkeerdrukte in de straat merken de buurtbewoners op dat er met het verdwijnen van het schoolplein ook een speelplaats voor kinderen minder in de wijk is. De gemeente zegt geen rekening met compensatie hiervoor gehouden te hebben, maar neemt de opmerking mee in het proces.


Vleermuizen
Vleermuizen die kieren in de Westwoudschool gebruiken als zomerverblijf kunnen voor vertraging in het sloopproces zorgen. Er mag pas worden gesloopt als de kieren, nog voor deze zomer, dichtgemaakt zijn en er alternatieve slaapplekken (nestkasten) in de directe omgeving zijn opgehangen.
Gips heeft er vertrouwen in dat de benodigde maatregelen tijdig getroffen worden.

Robbert Beurse sprak met projectleider Liselotte Gips, buurtbewoner Jan Buitendijk en wethouder Kees den Ouden over de avond.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline