Leids Cabaret-duo Tartuffe stopt na twintig jaar

6

Juh Koekeroe, horturisss… in onvervalst Leids maken Marianne de Groot en Lilian Kanbier al twintig jaar de podia in Leiden en omgeving onveilig als het cabaret-duo Tartuffe. Met liedjes, sketches en heel veel ongein. Maar het is genoeg geweest. Op zaterdag 9 juni komen nog en keer alle hoogtepunten langs tijdens een groot(s) afscheidsoptreden in de Leidse Schouwburg. Maandag begint de kaartverkoop via www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl.

Het einde nadert ook voor Tartuffe met een lach en een traan.

Tartuffe verwierf in de regio onder meer veel bekendheid met hun theaterdinershows die jarenlang werden gegeven in het inmiddels ter ziele gegane Café Diner De Grote Beer. Daar werd menig personeelsfeestje luister bijgezet als een jarige of jubilaris door de dames naar voren werd gehaald om vervolgens op geheel eigen wijze te worden toegezongen.

Tartuffe speelde altijd op een hilarische manier in op de actualiteit, zoals in 2014 met het lied ‘Al die meeuwen in de stad’.

Ook op de radio maakten Kanbier en De Groot furore. Sinds jaar en dag zijn de te horen in allerlei jingles op Sleutelstad FM waar ook hun hilarische liedjes regelmatig voorbij komen. Hits als ‘Praat Leids met me’, ‘Zwarte Piet’ en hun eigen versie van ‘Het Koningslied’ zijn niet meer weg te denken. Dat hoeft ook niet want op het Youtube-kanaal van de dames blijven de videoclips te zien.

Ook de Reuzenaronskelk (penisplant) in de Hortus Botanicus werd succesvol bezongen in het lied ‘Amorphophallus’ dat in 2010 de première beleefde tijdens de Peurbakkentocht.

Ook deze bekende stadsgenoot werd al een bezongen door de dames. ‘Kijk je ziet hem al van verre, het is Peter Labrujère…’

Delen

6 reacties

    • edgar van asselt op

      was leuk om met jullie te werken! maar ja…alles houdt een keer op…maak er een prachtige afscheidsvoorstelling van!

      grt

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline