Gemeentelijke onderscheiding voor Wijnand Sloos op laatste openingsdag winkel

62

Locoburgemeester en sportwethouder Paul Dirkse heeft vanmorgen het Cornelis Joppensz beeldje van de stad Leiden uitgereikt aan Wijnand Sloos. Deze ooit zeer talentvolle UVS-doelman was meer dan 41 jaar lang eigenaar en naamgever van de sportwinkel aan het Vijf Meiplein in Leiden. Vandaag trekt de 71-jarige Sloos de winkeldeur voor het laatst achter zich dicht.

Locoburgemeester Paul Dirkse verraste sportondernemer Wijnand Sloos vanmorgen met het Cornelis Joppensz beeldje van de gemeente Leiden.

Op 3 juni 1976 opende Wim Rijsbergen, bekend Leidenaar en lid van het Nederlands elftal, onder grote belangstelling de sportwinkel van Wijnand Sloos. Het werd al snel een populaire onderneming waar elke Leidse en andere regionale vereniging hun tenues en verdere uitrusting vandaan haalden. Het aantal Leidse sporters dat sindsdien heeft meegelopen in de Taptoe in trainingspakken met de naam van zijn winkel erop is niet meer te tellen.

Chris de Waard sprak vanmorgen met sportwethouder Paul Dirkse en met ondernemer Wijnand Sloos die vandaag na bijna 42 jaar de winkel aan het Vijf Meiplein sluit. Tot 17.00 uur kan iedereen nog even langskomen.

Naast zijn dagelijks werk in de winkel had Sloos ook een lange sportieve carrière bij zijn ‘eigen’ voetbalvereniging UVS. Hij kwam in de dertig jaar dat hij bij deze club speelde, meer dan zeshonderd keer uit voor het eerste team. Een record, dat – zoals hij zelf zegt – niet meer zal worden verbeterd.

Vanwege zijn enorme lange staat van dienst als ondernemer en zijn inzet voor sportend Leiden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten Wijnand Sloos het Cornelis Joppensz beeldje toe te kennen. Dit beeldje wordt bij B&W-besluit toegekend wegens bijzondere verrichtingen in de stad Leiden aan personen zijn die zich langdurig op één of meerdere specifieke terreinen dienstbaar hebben gemaakt.

Delen

62 reacties

  1. Zeer terecht. Wijnand heeft zoveel sporters geholpen. En had voor iedereen altijd een lach en een vriendelijk woord. Daar vindt je geen 2e meer van. Heel veel plezier.

  2. Erma Onvlee

    Er was geen betere zaak als Wijnand Sloos alles kom bij hem altijd op zicht mee nemen en hik vertrouwde erop dat je degene die je nam ze gewoon te komen betalen dat maak je nérgens meer mee

  3. Ruud Koet

    Van Harte Gefeliciteerd Wijnand, echt verdiend man (Y) ! Jee hee, 42 jaar, waar is de tijd gebleven O.o???? Ik herinner me nog goed je start en je autorijschool, je tijd als keeper bij onze eigen UVS in de hoofdklasse op Zondag destijds…, toen kwamen er nog duizenden toeschouwers naar de kikkerpolder 😉 Wijnand, je verdient het om in het zonnetje gezet te worden…., en mss. wel meer…… , het gaat je goed man, geniet lekker van je “oude dag” ….. 😉 (Y)!!!

  4. jaren lang met de brandweer bij Wijnand sportkleding gehaald, bedankt voor de service en je inzet.. Michiel

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline