VVD en GroenLinks onderhandelen over collegevorming in Voorschoten

1

De lijsttrekkers van de zeven politieke partijen in Voorschoten hebben een eerste bijeenkomst achter de rug waarin ze afspraken hebben gemaakt over de collegevorming na de gemeenteraadsverkiezingen. Op voorstel van de VVD die bij de verkiezingen als grootste partij uit de bus kwam, wordt de verkenning verzorgd door twee informateurs. Een van VVD-huizen en een van GroenLinks.

Ewald van Vliet en Marijke Kleijweg gaan verkennen wat de opties zijn voor een nieuw stabiel college in Voorschoten. (Foto’s: Twitter en Alfred Blokhuizen).

Voorzitter Ewald van Vliet van het College van Bestuur van Lucas Onderwijs zal namens de VVD de gesprekken gaan voeren. Hij wordt daarbij bijgestaan door Marijke Kleijweg namens GroenLinks. Kleijweg is oud-burgemeester van Lansingerland, oud-wethouder in Voorschoten en heeft tegenwoordig haar eigen bedrijf Bureau Kleijweg.

De informateurs hebben de opdracht om bij alle politieke partijen te verkennen welke onderwerpen zij belangrijk vinden om op te nemen in een akkoord. Vervolgens brengen ze de overeenkomsten in kaart en bepalen aan de hand van de mogelijkheden welke partijen verder gaan onderhandelen over een coalitie.

Als uitgangspunten zijn genoemd dat inwoners, instellingen, verenigingen en ondernemers betrokken worden, dat het akkoord een financiële onderbouwing moet bevatten en dat op transparante wijze gecommuniceerd zal worden over de vorderingen en de resultaten. Morgen voeren de informateurs de eerste gesprekken met de politieke partijen.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline