Rob van Lint tweede informateur in Leiden

2

Directeur Rob van Lint van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is door GroenLinks Leiden naar voren geschoven als tweede informateur. Dat bevestigt GroenLinks-leider Walter van Peijpe tegenover Sleutelstad. Van Lint was in de periode 1983 tot 1990 raadslid voor de voorlopers van GroenLinks in Leiden. Hij was verder jarenlang voorzitter van de Leidse rekenkamercommissie. Vorig jaar verruilde hij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) waar hij hoofddirecteur was in voor de NVWA.

Van Lint gaat samen met wethouderskandidaat Fleur Spijker van D66 onderzoeken welke opties er zijn voor het formeren van een college in Leiden. “Dit weekeinde beginnen we met het voorbereiden van de gesprekken. Volgende week gaan we echt van start”, laat Van Lint desgevraagd aan Sleutelstad weten.

Ze hebben een lijstje met drie onderzoekspunten meegekregen. Ze gaan allereerst na of alle partijen bereid zijn om de bestuursstijl van de afgelopen acht jaar voort te zetten. Vervolgens gaan ze verkennen welke onderwerpen de verschillende fracties zouden willen opnemen in een te sluiten beleidsakkoord. Als derde bekijken ze met welke partijen de kans het grootst is om met succes een nieuw college te vormen.

Delen

2 reacties

 1. Die voorlopers van GroenLinks in Leiden waren voor Van Lint de PPR (1983-1986) en Links Leiden (CPN, PPR, PSP; 1986-1990). In beide perioden was de jongeman fractievoorzitter. Robbie zag er toen wel iets anders uit:
  .
  https://oudleiden.nl/index.php?option=com_content&id=4612&catid=74&view=article
  .
  Daarna begaf hij zich blijkbaar op de mars door de instituties. Zijn uiterlijk paste hij zo te zien aan omgeving en tijdgeest aan, conformistisch genoeg voor een leuke loopbaan. Je zou kunnen zeggen dat met zijn benoeming tot informateur in Leiden de cirkel gesloten werd.

 2. Wilbert van der Post op

  hmmm, Ik mag hopen dat hij minder fouten maakt met de formatie als met zijn werk…

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline