Verkiezingsuitslagen Leidse regio vanavond live via Sleutelstad

Om 21.00 uur vanavond begint een speciale uitslagenavonduitzending op Sleutelstad. Via de radio, deze website en onze kanalen op Facebook, Instagram en Twitter houden we iedereen op de hoogte van al het nieuws rond de verkiezingsuitslagen in Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

Live weblog
Op deze website houden we vanavond een live-blog bij met al het verkiezingsnieuws. Wil je foto’s inzenden dan kan dat naar politiek071@sleutelstad.nl, via https://www.facebook.com/sleutelstad of https://twitter.com/sleutelstad.

Leiden
Onze verslaggevers zijn aanwezig in Gebr. de Nobel waar de gemeente Leiden een openbare uitslagenavond organiseert. Naar verwachting komen daar de uitslagen kort na middernacht binnen, denkt burgemeester Lenferink. Om 21.00 uur en 22.00 uur worden er al voorlopige resultaten bekend gemaakt op basis van exitpolls die vandaag worden gehouden door studenten van de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden.

Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude
Ook in de gemeentehuizen van Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude worden de uitslagen vanavond vol spanning afgewacht. Ook daar zijn de Sleutelstad verslaggevers aanwezig om meteen live verslag te doen, zodra de uitslagen bekend worden. Later op de avond volgen dan gesprekken met de winnaars en de verliezers.

Leiderdorp
In Leiderdorp zijn we ook aanwezig voor verslag van de uitslagen, foto’s en video’s. En alle informatie wordt uiteraard ook meteen via de radio bekend gemaakt.

Regio
Uiteraard zullen we ook verslag doen van de uitslagen in de rest van de regio.

Coalities
Zodra de uitslagen binnen zijn beginnen de speculaties wie met wie een college gaat vormen. Het initiatief ligt bij de partij die als grootste uit de (stem)bus komt. De komende weken volgen overal verkenningen, waarna een formateur kan worden aangesteld om uiteindelijk de nieuwe colleges te smeden aan de hand van al dan niet dikke coalitie-akkoorden. Dit proces zal in de ene gemeente sneller verlopen dan in de andere. De uitslag van de verkiezingen speelt daarbij uiteraard een grote rol.

Referendum
Naast de gemeenteraadsverkiezingen heeft elke stemgerechtigde ook een stempas ontvangen voor het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Hiermee geven de inwoners in heel Nederland een zwaarwegend advies aan de Tweede Kamer over de invoering van wat in de volksmond de ‘sleepwet’ is gaan heten. Informatie van de Rijksoverheid over de Wiv staat hier:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bevoegdheden-inlichtingendiensten-en-veiligheidsdiensten/vraag-en-antwoord/waar-stem-ik-over-bij-het-raadgevend-referendum-over-de-wet-op-de-inlichtingen–en-veiligheidsdiensten-2017-wiv-2017

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline