Liveblog uitslag gemeenteraadsverkiezingen Zoeterwoude

Het opkomstpercentage van de gemeenteraadsverkiezingen in Zoeterwoude is 61,9%, dat is flink hoger dan in 2014, toen 57,8% van de kiezers een stem uitbracht. De zetelverdeling blijft hetzelfde als voor de verkiezingen, alleen Thea van der Kooi heeft nu op eigen kracht een zetel verkregen namens haar partij Senioren Belangen Zoeterwoude en dat gaat ten koste van haar oude partij; het CDA.

De (voorlopige) zetelverdeling is als volgt:
Progressief Zoeterwoude: 6 zetels (0)
CDA: 4 zetels (-1)
VVD: 2 zetels (0)
Senioren Belangen Zoeterwoude: 1 zetel (+1).

00:15 Ook het referendum is binnen.

Een kleine winst voor het voor-kamp in Zoeterwoude, maar ook in Zoeterwoude is het verschil minimaal, net als in de rest van het land.

23:53: Definitieve uitslag!

Progressief Zoeterwoude: 6 (0)
CDA 4 (-1)
VVD 2 (0)
Seniorenbelang 1 (+1)

23:44: De voorlopige reacties.

23:34 uur: Tussentijdse uitslag Zoeterwoude

23.15 uur: Weinig veranderd in de gemeenteraad van Zoeterwoude ondertussen.

22.05 uur: De voorlopige uitslagen van Zoeterwoude!

 

21.50 uur: De opkomst van Zoeterwoude gaat richting de 58% à 59%, vertelde Robbert Beurse net in de uitzending op Sleutelstad. In vergelijking met vorig jaar is dat 1,5% hoger.


Sleutelstad doet verslag van verkiezingsdag. Tot 1.00 uur vannacht lees je hier alle tussenstanden en uitslagen, foto-reportages van de uitslagenavond in het gemeentehuis, radio-interviews met juichen of huilende lijsttrekkers en video’s.

Foto’s insturen kan per e-mail (politiek071@sleutelstad.nl), via Facebook (https://www.facebook.com/sleutelstad ) of Twitter (https://twitter.com/sleutelstad).

Burgemeester Liesbeth Bloemen kwam niet met lege handen naar het stembureau. (Video: Chris de Waard).

Burgemeester Bloemen stemde voor de verkiezingen om 11.00 uur bij Emmaus. Later zou ze elders haar stem voor het referendum uitbrengen. (Foto’s: Chris de Waard).

 

Chris de Waard sprak vanmorgen bij Emmaus met burgemeester Bloemen van Zoeterwoude toen ze daar haar stem kwam uitbrengen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline