Gevulde koeken van burgemeester voor Zoeterwoudse leden stembureaus

“Ja, dat is traditie bij ons”, lacht Liesbeth Bloemen. De burgemeester van Zoeterwoude trakteert vandaag alle leden van de vijf stembureaus op gevulde koeken. “En ook de ambtenaren op het gemeentehuis krijgen er een.” Bloemen maakt vandaag een paar keer een rondje door het Dorp en Rijndijk om een kijkje te nemen bij de in totaal vijf stembureaus die Zoeterwoude telt. Haar eigen stem bracht ze om 11.00 uur uit bij Emmaus. “Maar alleen die voor de verkiezingen hoor. Voor het referendum ga ik straks naar een ander stembureau. Ik verdeel het een beetje.”

Chris de Waard sprak vanmorgen bij Emmaus met burgemeester Bloemen van Zoeterwoude toen ze daar haar stem kwam uitbrengen.

Vanavond vanaf 21.30 uur verzamelen geïnteresseerden zich in de kantine van het gemeentehuis om gezamenlijk de verkiezingsuitslag af te wachten. Dat zal waarschijnlijk niet al te laat worden, want Zoeterwoude is er altijd vroeg bij. “Om 22.45 uur moeten de einduitslag er toch wel kunnen zijn”, verwacht Bloemen. “Het hangt altijd een beetje af van De Eendenkooi in  Zoeterwoude-Rijndijk, want dat is en heel groot stembureau.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline