Burgemeester Lenferink brengt honderdste stem uit bij meet&greet in Leiden

De Leidse burgemeester Henri Lenferink heeft vanmorgen rond 09.00 uur gestemd bij het stemlokaal meet&greet aan de Raamstraat in Leiden. Hij kreeg daar het honderdste stembiljet voor de gemeenteraadsverkiezingen uitgereikt. Ook bracht de burgemeester zijn stem uit voor het raadgevend referendum.

Ook burgemeester Lenferink bracht zijn stem uit. (Video: Reanne van Kleef).

Lenferink riep alle Leidenaren nogmaals op om te gaan stemmen: “Democratie is iets wat we altijd willen als we het niet hebben. En als we het hebben zijn we er soms heel slordig mee. Doe dat niet. Zorg dat je gaat stemmen.”

Meet&greet is een voormalige buurtwinkel waar tegenwoordig op initiatief van de wijkbewoners activiteiten voor de buurt worden georganiseerd. Dat was de reden voor de burgemeester om juist daar zijn stem uit te brengen. “Ik vind dit een erg leuk initiatief en wilde ze zo ook wat extra aandacht geven.” Samen met de gemeentesecretaris en griffier maakte hij vanmorgen een tocht langs een aantal van 47 stemlokalen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline