Burgemeester Bouvy Koene ziet uit naar spannende verkiezingsuitslag

Zelf stemde ze vanmorgen in haar eigen woonplaats Geervliet in de gemeente Nissewaard op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten. Pauline Bouvy-Koene is tenslotte geen inwoner van de gemeente waar ze sinds september 2016 waarnemend burgemeester is. en als het aan haar ligt, blijft ze dat ook nog wel een tijdje zo vertelde ze vanmiddag aan Sleutelstad. In april gaat de vertrouwenscommissie van de Voorschotense gemeenteraad weer langs bij commissaris van de Koning Jaap Smit.

Chris de Waard sprak bij het stembureau in Museum Voorschoten met waarnemend burgemeester Bouvy-Koene.

De uitslag verwacht burgemeester Koene aan het einde van de avond. Dat wordt best spannend, zo vertelde ze aan Sleutelstad. Niet alleen krijgt Voorschoten er twee zetels bij omdat het dorp de grens van 25.000 inwoners is gepasseerd, er is met name het afgelopen jaar ook veel gebeurd. Zo traden alle wethouders en de burgemeester af en werd de gemeente onder preventief toezicht van de provincie gesteld. “Ik denk dat mensen daar wel rekening mee gaan houden als ze vandaag hun stem uitbrengen.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline