Burgemeester Lenferink over verkiezingen: “Jammer om goeie mensen te verliezen”

3

De gemeenteraadsverkiezingen betekenen niet alleen een herverdeling van de zetels over de verschillende politieke partijen, maar voor een deel ook nieuwe mensen. In de Leidse gemeenteraad maakt grofweg de helft van de 39 raadsleden plek voor een nieuwe lichting, maar uit de uitslag volgt ook een nieuw college van burgemeester en wethouders.

Chris de Waard sprak met burgemeester Henri Lenferink over de verkiezingen die morgen worden gehouden.

“Dat is voor mij dus ook een belangrijk moment, want met dat nieuwe college heb ik weer vier jaar te werken”, zegt Lenferink die niet bepaald uitziet naar het naderende afscheid. “We hebben natuurlijk een heel fijn college gehad dat op een hele goede manier samen heeft gewerkt, heel veel goede dingen voor de stad heeft gedaan. Het is jammer als je goeie mensen verliest. Maar”, zo relativeert hij, “ik ga er van uit dat de stad ook wel weer een goeie nieuwe ploeg krijgt.”

Morgen organiseert de gemeente Leiden een openbare uitslagenavond bij Gebr. de Nobel. Even na 21.00 uur wordt daar de uitslag gepresenteerd van de eerste exitpoll die door studenten Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden wordt gehouden. Niet al te lang na middernacht verwacht Lenferink dat de officiële verkiezingsuitslag en de uitslag van het referendum wel binnen zijn.

Delen

3 reacties

 1. Een Leids burger op

  “Jammer om goeie mensen te verliezen¨

  Ja, maar nog veel erger is het, mijns inziens, om slechte mensen te behouden.
  Hoe minder PvdA hoe beter dus.

 2. R. Dentener op

  “met dat nieuwe college heb ik weer vier jaar te werken”(…)

  Dat lijkt me niet te kloppen. Lenferink is in mei 2015 door de koning als burgervader van Leiden herbenoemd voor een nieuwe ambtstermijn van 6 jaar. De nu te kiezen gemeenteraad zit echter tot maart 2022, ervan uitgaande dat ze de rit volmaken. Gaat dhr. Lenferink voor nog een ronde? 😉

  • Een Leids burger op

   Dat zou ie wel willen.
   Als de ambtstermijn van Lenferink maar tot mei 2021 zou lopen kunnen er voor die tijd burgemeestersverkiezingen komen zodat er tijdig een nieuwe burgemeester is. Desnoods kan Piet Pekelharing als interimburgemeester door De Kroon benoemd worden. 🙂
   De ambtstermijn van een burgemeester hoeft niet perse samen te vallen met gemeenteraadsverkiezingen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline