Bewoners Doelencomplex geven stemadvies voor behoud woningen

5

Bewoners van het Witte Singel Doelencomplex (WSD complex) in Leiden grijpen de gemeenteraadsverkiezingen op het laatste moment aan voor een stemadvies op de ChristenUnie, Partij voor de Dieren of de SP. Dat zijn de partijen die in juli vorig jaar tegen het raadsvoorstel stemden waarin sloop door de gemeente als uitgangspunt wordt genomen voor de herontwikkeling van het gebied waar de Universiteit Leiden een nieuwe Humanities campus wil bouwen.

“Al tweeënhalf jaar strijden we als bewoners van het Doelencomplex tegen de voorgenomen sloop van onze woningen,” schrijft bewoner Theresa Steeman in een mail waarin de bewoners de in alle haast opgezette website aankondigen waar ze verslag doen van het besluitvormingsproces tot nu toe.

Delen

5 reacties

 1. Wander Waterdrinker op

  Bovengenoemd stemadvies geldt natuurlijk alleen de zittende partijen in de gemeenteraad. De Partij Sleutelstad, nieuwkomer en de enige lokale partij in de verkiezingen, is hierbij over het hoofd gezien. Deze heeft zich op haar website al vanaf het bekendworden van de anti-sociale plannen van de universiteit en de D’66 wethouder een fel tegenstander betoond ! Lijsttrekker Maarten Kersten was lang geleden op deze nieuwssite van Radio Sleutelstad zelfs de eerste die de toen nog nieuwe plannen aan de kaak stelde. Ook was hij afgelopen zomer als huurdersvertegenwoordiger de initiatiefnemer om met de drie grote huurdersorganisaties in het gemeentelijik woon-overleg het vertrouwen in B&W op te zeggen en voorlopig uit dit Leids Platform Wonen te stappen

  • Een Leids burger op

   M. Kersten (lijsttrekker referendumziek Sleutelstadpartijtje) heeft zich inderdaad ook tegen de voorgenomen sloop gekeerd.

   Zelf ben ik ook tegen: maar niet omdat ik zou vinden dat er niet gesloopt zou mogen worden t.b.v. een nieuwe studentencampus maar omdat er nu niet netjes met de bewoners daar wordt omgegaan. Er zou eerst compensatie moeten komen in de vorm van nieuw te bouwen sociale huurwoningen. Natuurlijk zullen deze mensen niet op straat komen te staan maar het gevaar bestaat wel dat zij nu gebruik moeten maken van de huidige beschikbare voorraad sociale huuwoningen waar nu al een flinke wachtlijst voor is. Daarom zou ik zeggen: EERST compensatie voor de bewoners daar zodat de huidige voorraad BESCHIKBARE en BETAALBARE sociale huuwoningen op peil blijft en pas dan slopen.

 2. Maarten Kersten op

  @Een Leidse Burger. – Nou nou…zó kan-ie wel weer, Leidse Burgerman…! Wie of wat is hier nou ziek?? We hebben de afgelopen jaren regelmatig leuk gedicussieerd hier, maar ik kan me niet heugen dat we daarbij met modder of ziektes gegooid hebben..! Noem ons referendummocraten of desnoods referendummies, maar de diagnose “referendumziek” is een beetje dummig… Maar goed dat je geen arts bent geworden, want jou zou ik dus niet aan mijn bed hoeven hebben.. En voor mijn volgende “partijtje” (met ranja, koekhappen en confettikanon) zal ik je dus ook maar niet uitnodigen, nu je ervan blijk geeft, je neus op te trekken voor partijtjes…

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline