Verlaging OZB en percentage sociale huurwoningen grootste verschil bij Kieskompas Leiden

De stelling over het verlagen van de Onroerend Zaak Belasting (OZB), een stokpaardje van de VVD Leiden en in mindere mate van D66 Leiden, leidt tot grote tegenstellingen bij het Kieskompas Leiden. Ook het percentage van 35% aan sociale huurwoningen dat bij nieuwbouwprojecten zou moeten worden gebouwd laat grote verschillen zien tussen de partijen.

De meeste overeenstemming tussen de partijen is te zien bij het thema jeugdzorg. Alle partijen vinden dat eventuele tekorten door de gemeente moeten worden aangevuld.

Het Kieskompas Leiden is evenals enkele andere stemwijzers een hulpje voor de zwevende kiezers. Ze hebben nog een dag of vijf om bij een partij te landen. Woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Die avond besteedt Sleutelstad via deze website en de radio uitgebreid aandacht aan de uitslagen in Leiden en omgeving met live verslag uit Leiden en de buurgemeenten.

 

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline