Ook ChristenUnie Leiden ondertekent het Leidse regenboogakkoord

3

Het COC Leiden wil dat Leidse politici zich de komende collegeperiode extra gaan inzetten voor de LHBTI-gemeenschap. Tijdens het roze verkiezingsdebat dat COC Leiden op 10 maart samen met enkele andere LHBTI-organisaties uit Leiden organiseerde vroegen ze daarom de aanwezige kandidaat-raadsleden om het Leidse Regenboog Stembusakkoord te ondertekenen dat inclusiviteit, veiligheid en zichtbaarheid moet bevorderen en LHBTI-jongeren en andere kwetsbare groepen extra ondersteunt. De handtekening van de ChristenUnie Leiden ontbrak nog onder dat roze stembusakkoord omdat die partij die avond niet bij het debat kon zijn. Maar op het hoofdkwartier van het COC Leiden werd het akkoord vanmiddag alsnog getekend door fractievoorzitter Mart Keuning.

Keuning kwam naar de Langegracht om namens zijn partij ook een handtekening onder het regenboogakkoord te zetten. Een vanzelfsprekendheid voor Keuning, die de vijf uitgangspunten van het akkoord volledig onderschrijft, al heeft Keuning naar eigen zeggen niet zoveel op met gekleurde zebrapaden. Volgens COC-bestuurslid Ivo van Spronsen is Keuning de eerste ChristenUnie-politicus in Nederland die een dergelijk akkoord ondertekent.

Gerry van Bakel in gesprek met Mart Keuning, fractievoorzitter ChristenUnie Leiden.

Ivo van Spronsen is blij dat nu alle partijen die in Leiden meedoen aan de verkiezingen het  Regenboog Stemakkoord hebben ondertekend en hij belooft dat het COC de politici aan hun woord en handtekening zal houden.

Gerry van Bakel in gesprek met Ivo van Spronsen, bestuurslid COC-Leiden.

LHBTI staat voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen.

Delen

3 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline