Sportdebat tussen Leidse politieke partijen bij Leonardo College

1

De Leidse Sport Federatie (LSF) en Topsport Leiden organiseren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een sportdebat. Dat vindt plaats op woensdag 7 maart bij het Leonardo College aan de Noachstraat. Vanaf 19.30 uur gaan de Leidse politieke partijen met elkaar in debat over een aantal belangrijke sportzaken in Leiden.

Reanne van Kleef sprak met Rolf Marselis van de Leidse Sport Federatie en Martijn Peetsold van Topsport Leiden over het sportdebat op 7 maart.

Iedereen die geïnteresseerd is in sport en benieuwd is wat de politiek daarover heeft te melden, is welkom. Tijdens de avond zal ook het publiek bij het debat worden betrokken. Aanmelden is niet nodig. Voorzitter Martijn Peetsold van Topsport Leiden: “We zijn natuurlijk heel erg benieuwd wat de politiek over de sport in Leiden te melden heeft. En dan niet nu maar juist voor de komende tijd. Dat is voor alle burgers interessant.”

“Er zijn een aantal thema’s die eraan komen”, zegt voorzitter Rolf Marselis van de LSF. “We hebben een sportnota die afloopt, ongebonden sporten is iets wat toekomst heeft, moeten we al het sportareaal dat er nu is behouden in een stad die weinig ruimte heeft en is iedereen tevreden over de keuzes rondom de sportaccommodaties? Dat zijn thema’s die nu leven.”

 

Delen

1 reactie

  1. Waarom wordt dit verkiezingsdebat eigenlijk nog georganiseerd? Het is zoals het Leidsch Dagblad eerder meldde in een politiek commentaar, er spelen voor de kiezers geen grote thema’s meer met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart aanstaande. zie: https://www.leidschdagblad.nl/leiden-en-regio/gezocht-een-leids-verkiezingsthema Echter wel met die nuance, dat het geld door de huidige coalitie nog even vlak voor de verkiezingen is uitgegeven en een volgende coalitie opgezadeld wordt met de consequenties daarvan. Zoals de pakweg €50 miljoen die door D66-vriendje Dirkse en z’n maten aan sportvoorzieningen door de plomp wordt gejaagd. De Nuon-reserves gingen in een eerder stadium reeds aan politiek hobbyisme ten onder, zoals €85 miljoen uitgaven aan 2 overbodige ondergrondse parkeergarages die straks bezet worden door blik van stadsbewoners in plaats van bezoekers aan Leiden.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline