DIOK rekent af met The Bassets in streekderby

DIOK trok aan het langste eind in de wedstrijd tegen buurclub The Bassets afgelopen zaterdag. Pierre Mounal benut een penalty en opent de score voor DIOK die de voorsprong niet meer uit handen zal geven. De Leidse rugbyers klimmen met deze overwinning naar de tweede plaats achter koploper RC Hilversum dat ook won dit weekend.

Het is afgeladen met toeschouwers op de Smaragdlaan als de derby DIOK-The Bassets van start gaat. Het mooie weer, maar zeker ook de altijd aanwezige spanning van dit lokale treffen zorgen voor veel toeloop. De strijd begint direct fel. Al na twee minuten krijgen The Bassets een penalty mee. De kans wordt echter niet benut. Het spel golft heen en weer en beide partijen laten mooi aanvalswerk zien. Dan krijgt ook DIOK een penalty mee. Pierre Mounal benut hem op solide wijze en opent daarmee de score, 3-0.

In de dertiende minuut scoort DIOK de eerste try van de wedstrijd. Vanuit een scrum in het try-gebied van The Bassets ziet Ilie Greeve een gat en legt de bal eenvoudig over de lijn. De conversie wordt benut door full back Pierre Mounal en hij brengt DIOK op een voorsprong van 10-0. The Bassets komen terug en scoren, met een snelle break, in de verste hoek. De lastige conversie gaat naast, 10-5. De wedstrijd heeft inmiddels alle kenmerken van een streekderby. Er wordt op het scherpst van de snede gespeeld en de spanning stijgt.

Na de score van The Bassets gaat het spel de andere kant weer op en Ilie Greeve scoort zijn tweede try. Pierre Mounal doet vervolgens waarvoor hij gekomen is, hij schiet de conversie tussen de palen. 17-5. Vlot volgt de volgende aanval van de zijde van DIOK. Uit een slim slim kickje voorwaarts pakt Bas Leupen de bal op en scoort vliegensvlug een try. Hij laat de verdediging van de Bassets kansloos achter zich. Met een daaropvolgende magnifieke kick benut Mounal wederom de conversie, 24-5. Met nog 5 minuten op de klok legt tenslotte Ben Woods, aanvoerder in afwezigheid van Ross Bennie-Coulson, de  bal over de lijn voor de laatste try in de eerste helft. Ook deze conversie wordt door de betrouwbare Mounal benut. De ruststand brengt hij daarmee op 31-5 voor de thuisploeg.

DIOK opent de score in de tweede helft met een handige maul die eindigt in een try van Alvaro Abril. De conversie is helaas te kort, 36-5. Maar DIOK is nog niet klaar, ook Leon Koenen legt hem in de verre hoek. De conversie blijkt echter te lastig,, 41-5. Halverwege de tweede helft scoort Jack Costigan de zevende try voor DIOK, 46-5.

Een fout in de verdediging van Diok staat daarna nog een try van de club uit Sassenheim toe. De conversie is raak, 46-19. Gaan The Bassets toch nog zorgen voor een ommekeer in de wedstrijd? Dat blijkt niet meer realistisch. Uit een mooie aanval, waar The Bassets conditioneel het onderspit delven, scoort Leon Koenen uiteindelijk de laatste try van de wedstrijd en brengt daarmee de eindstand op 51-19 in het voordeel van de Leidse hoofdmacht.

Stand in de ereklasse
Met de winst op zak stijgt DIOK naar de twee plek in de kampioenspoule, achter RC Hilversum, dat in eigen huis won van RC ‘t Gooi. RC ‘t Gooi neemt de derde positie in , op een punt achterstand van DIOK. The Bassets, hekkensluiter van de kampioenspoule heeft nog geen punten kunnen binnenhalen in het klassement.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline