Vijf namen op kandidatenlijst Senioren Belangen Zoeterwoude

Senioren Belangen Zoeterwoude, de nieuwe politieke partij van oud-CDA’er Thea van der Kooi, heeft haar kandidatenlijst gepresenteerd. Tijdens een openbare zitting van de centrale kiescommissie in Zoeterwoude werd duidelijk dat de nieuwe partij, naast Van der Kooi, ook nog vier nieuwe gezichten op de lijst heeft gezet.

Het logo van Senioren Belangen Zoeterwoude

Lijsttrekker van de nieuwe partij is Thea van der Kooi, die de partij zelf heeft opgericht. Verder staan er op de lijst vier nieuwkomers in de Zoeterwoudse politiek. Op plek twee staat de 55-jarige Frouke Holt – Boertje, gevolgd door Peter Mooijman en Wim Zandbergen. Op de vijfde en tevens laatste plek staat Mieke Zandbergen.

Lijsttrekker Thea van der Kooi in gesprek met IJsbrand Terpstra over haar nieuwe partij

Meedoen
Van der Kooi stapte in november op bij het CDA nadat ze daar geen plek had gekregen op de kandidatenlijst. Vervolgens probeerde ze zich aan te sluiten bij de VVD, maar ook bij die partij was er voor haar geen plek op de lijst. Het 70-jarige raadslid heeft daarop besloten om een eigen partij op te richten, waarmee ze nu alsnog mee kan doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met haar nieuwe partij wil ze de ouderen in Zoeterwoude gaan bedienen en op eigen kracht aan een zetel komen.

Andere partijen
Totaal doen er nu vier partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zoeterwoude. Eerder werd al bekend dat de drie huidige partijen, Progressief Zoeterwoude, CDA en VVD weer deelnemen aan de verkiezingen. De centrale kiescommissie heeft hun kandidatenlijsten ongewijzigd goedgekeurd.

IJsbrand Terpstra sprak met burgemeester van Zoeterwoude Liesbeth Bloemen, de voorzitter van de centrale kiescommissie Zoeterwoude

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline