Waarom vrouwen óók moeten kiezen voor natuurwetenschappen

Het was een volle uitzending met veel diversiteit aan onderwerpen. Onder andere onderwerpen als oorwurmen, raketten en snurken kwamen aan bod. Maar de International Day of Women had onze speciale aandacht. Prof. Dr. Eric Eliel was te gast in de studio om te vertellen over het belang van meer vrouwen in de natuurwetenschappen en de organisatie van dit evenement aanstaande zondag in Leiden.

Bryan van den Berg was deze de redacteur die het wetenschapsnieuws voor je op een rijtje zette. Natuurlijk ging het over de lancering van de raket van SpaceX die op 6 februari in de avond (Nederlandse tijd) plaats vond. Daarnaast ging het ook over malaria, alcohol en de hyperscout, oftewel een camera in de ruimte. 

Prof. dr. Eliel  vertelde onder andere waarom het verleden nu nog invloed heeft op de keuzes die vrouwen tegenwoordig maken bij het kiezen van een studie. Hij pleit voor meer vrouwen in de natuurwetenschappen en organiseert het evenement omtrent de International Day of Women & Girls in Leiden.

Deze week was de wetenschapsvraag van Madelief uit Leiden. Het ging over een fenomeen wat iedereen kent tijdens het slapen. Ze vroeg zich namelijk af waarom we snurken? Ilse had alle ins en outs voor het wetenschappelijk beantwoorden van deze vraag opgezocht. 

Er waren deze week ook veel vragen over carnaval bij ons binnengekomen. Tom uit Voorschoten vroeg zich namelijk af hoe het kan dat die carnavalskraker toch zo in je hoofd blijven hangen? Joey gaf het antwoord!

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline