Prestigieuze prijs voor Leidse onderzoekster en meer nieuws

Deze week in Science071; Professor Ewine van Dishoeck vertelde over de James Craig Watson medal die zij onlangs ontving voor haar onderzoek naar moleculen in de ruimte. Verder kwamen energiedrankjes, de omstreden donorwet en het fenomeen gapen aan bod.

Prof. Dr. Ewine van Dishoeck ontving onlangs de James Craig Watson Medal voor haar toonaangevende rol in de astronomie. Ze schoof bij ons aan in de studio om ons bij te praten over haar onderzoek.

Redacteur Camiel praatte ons bij over de laatste ontwikkelingen in de wetenschap: de omstreden donorwet, energiedrankjes in ziekenhuizen en verontrustende doe-het-zelf-tests.

De wetenschapsvraag van deze week kwam van Job uit Katwijk. De vraag luidt: waarom gapen we? Luister hieronder naar het antwoord van redactrice Josephine.

 

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline