Turkse karnemelk met een Leids tintje

7

Het zuivelbedrijf OZ & ER bestaat tien jaar in Leiden. Onder het merknaam Silifke, vernoemd naar een Turks stadje in de provincie Mersin, produceert het bedrijf al jaren het yoghurtdrankje Ayran, Turkse yoghurt en kaas in blik. Het yoghurtdrankje Ayran wordt samengesteld uit een deel Turkse yoghurt, drie delen water en een beetje zout.

OZ & ER nam in 2007 zijn intrek in een voormalige opslagplaats van een groentehandel aan de Rooseveltstraat en levert op dit moment onder het merknaam Silifke zuivel aan acht Europese landen. Bij het bedrijf zijn ruim zeventig werknemers in dienst, waarvan de meeste woonachtig in Leiden en regio. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de consument met Turkse roots, maar de laatste tijd neemt ook de populariteit onder andere groepen toe.  Mede doordat mensen tijdens hun vakantie in Turkije kennis maken met de producten.

Ter ere van tien jaar productie in Leiden en de recente uitbreiding van de productieruimte bracht een delegatie bestaande uit burgemeester Henri Lenferink, wethouder Robert Strijk, D66-raadslid Vahit Köroğlu, BV Leiden voorzitter Erna Kortlang en voorzitter Durmus Dogan van de Turkse ondernemersvereniging Rijnland (TOVER) een gisteren bezoek aan het bedrijf. Daarbij kregen ze van de eigenaren een rondleiding door de fabriek en uitleg over de diverse productie-afdelingen van het zuivelbedrijf.

De producten van Silifke zijn in Leiden verkrijgbaar bij verschillende Leids/ Turkse supermarkten, bakkerijen en pizza- shoarmazaken.

Delen

7 reacties

 1. Ze maken enorme winsten bij dat bedrijf. Zelfs in Leiden kost zo’n klein bekertje Ayran (soort karnemelk) al gauw meer dan een euro. Een hele liter karnemelk kost in de gewone supermarkt nog geen 0,90 euro en dat is een heel verschil.

  • Mooi toch dat er winst wordt gemaakt of wilt u dat er verlies wordt geleden? Een zakje chips is naar verhouding ook veel duurder dan een kilo aardappels. Conclusie?
   ‘Zelfs in Leiden’: zou het in leiden goedkoper moeten zijn dan in Voorschoten? Als u het te duur vindt, koopt u toch gewoon iets anders?
   Goed dat we in Leiden een florerend bedrijf met 70 werknemers hebben!

 2. Ruud Breedveld op

  Jammer dat dit bedrijf door de gemeenteraad van Leiden wordt weggepest door er illegalen woningen naast toe te staan! 70 mensen werken er! Straks staat deze fabriek ver buiten Leiden? Hoe mooi past deze fabriek (niet) in zuid-west waar veel arbeiders wonen! De belangstalling van de wethouder Economische zaken is schijnheilig hij staat niet in voor deze bedrijven met een hogere milieu categorie! In tegendeel waar nu de vrachtwagens staan van de fabriek moet volgens ( B&W )deze wethouder een fietspad en een stoep openbare wegen ect. worden aangelegd tbv woningbouw en voor de rest bekijk het maar!

  Ruud Breedveld een ondernemer die terecht grote zorgen heeft om het bedrijfsleven!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline