Inschrijving geopend voor tijdelijke woningen Nico van der Horstpark

13

Woningzoekenden die in Leiden willen huren hebben sinds vandaag wat meer kans. De inschrijving voor de studio’s en woningen op het Nico van der Horstpark aan de Voorschoterweg is van start gegaan. Op de nieuwe woonlocatie aan de Voorschoterweg wordt een complex gerealiseerd dat bestaat uit honderd woningen: 76 studio’s van 23m2 (geschikt voor één of twee personen) en 24 3-kamerwoningen van 45m2 (geschikt voor gezinnen met twee kinderen). In april kunnen de eerste bewoners hun nieuwe woning betrekken.

Het Nico van der Horstpark is een gezamenlijk project van woningcorporaties Ons Doel en de Sleutels en de gemeente Leiden. Het terrein is ter beschikking gesteld door het Hoogheemraadschap van Rijnland. Alle woningen op het Nico-terrein vallen in de sociale huurprijsklasse: de studio’s kosten €444,00 per maand en de woningen €592,55 (deze prijzen zijn exclusief servicekosten). Om in aanmerking te komen voor een woning in het Nico van der Horstpark geldt een inkomensgrens: per woning mag het gezamenlijk inkomen van de huurders niet hoger zijn dan €36.798,-.

Duurzaam en energiezuinig
De Nico-woningen zijn gasloos, op het dak liggen zonnepanelen en de gebruikte bouwmaterialen zijn duurzaam. De woningen zijn energiezuinig, compact en van alle gemakken voorzien: zowel de studio’s als de 3-kamerwoningen hebben een keuken met elektrische kookplaat, badkamer met douche, toilet, wastafel en een aansluiting voor een wasmachine.

Mix van bewoners
Het Nico van der Horstpark biedt een nieuw thuis aan een mix aan bewoners. Een deel van deze mensen heeft een vluchtelingenachtergrond. Rondom het gebouw ligt gemeenschappelijk groen en een groot tuinhuis. De bewoners bepalen straks samen wat ze met deze ruimte willen doen.

Inschrijving via WoningNet
Geïnteresseerden kunnen vanaf vrijdag 12 januari tot donderdag 25 januari reageren op één van de woningen via www.woningnethollandrijnland.nl. Voorwaarde om te kunnen reageren is, dat de woningzoekende ingeschreven staat bij WoningNet en ouder is dan 23 jaar.

Delen

13 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline